Britts Gouwe Ouwen.
Volledig scherm
Britts Gouwe Ouwen. © SBS 6

Iets meer dan half miljoen kijkers zien bingo Britt Dekker in verzorgingshuis

De eerste aflevering van Britt Dekkers nieuwe programma Britts Gouwe Ouwen heeft gisteren 558.000 mensen weten te boeien. Dekkers nieuwe show op SBS 6 staat daarmee op de 22ste plek in de lijst van best bekeken programma's, zo blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Dekker was gisteravond voor haar nieuwe tv-programma op bezoek in verzorgingshuis Sweelinckhof in het West-Friese Wognum. Daar vermaakte ze de bewoners met een fietstochtje, het bakken van blauwe taarten en hilarische en soms ontroerende gesprekken. 

Als kers op de taart organiseerde de blondine een bingo. En Britt zou Britt niet zijn, als ze het op geheel eigen wijze aanpakte. De bewoners van het huis konden onder meer cadeautjes winnen voor hun kleinkinderen. Zo toverde Britt een enorm luchtbed in de vorm van een eenhoorn tevoorschijn, maar werden er ook opblaaskrokodillen en opblaasolifanten verloot.

De Meilandjes wisten met hun realityserie - eveneens op SBS 6 - bijna 1,3 miljoen mensen te trekken. Chateau Meiland staat daarmee op de achtste pek in de top 25 van best bekeken programma's. Spoorloos (NPO1was goed voor 1.826.000 kijkers en het RTL 4-programma Kijken zonder Kopen trok 1.074.000 nieuwsgierigen. De grote winnaar van de avond was het Achtuurjournaal, daar stemden meer dan 2,6 miljoen kijkers op af.