YouTuber Jeroen Holtrop (R) en advocaat Sebas Diekstra arriveren bij de rechtbank.
Volledig scherm
YouTuber Jeroen Holtrop (R) en advocaat Sebas Diekstra arriveren bij de rechtbank. © ANP

Hof beveelt vervolging voor mishandeling journalist Holtrop

Het gerechtshof in Den Haag heeft het Openbaar Ministerie gelast over te gaan tot strafvervolging van twee mannen die journalist en YouTuber Jeroen Holtrop (30) in maart 2019 in het centrum van Delft zwaar zouden hebben mishandeld. Dat heeft Holtrops advocaat Sébas Diekstra vandaag gezegd.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Bekende Youtuber (29) woest na seponeren ernstige mishandeling: ‘Moest maandenlang herstellen’

  Bekende Youtuber (29) woest na seponeren ernstige mishande­ling: ‘Moest maanden­lang herstellen’

  De op YouTube populaire presentator Jeroen Holtrop (29) is met stomheid geslagen. Het Openbaar Ministerie vindt dat er onvoldoende overtuigend bewijs is om een strafzaak te beginnen tegen de man die Holtrop op een uitgaansavond het ziekenhuis in geslagen zou hebben. Dat blijkt uit een brief die deze site heeft ingezien. De Youtuber neemt een advocaat in de arm om alsnog vervolging af te dwingen. ,,Ik kan me gewoon niet voorstellen dat justitie te weinig bewijs heeft.”
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.