Volledig scherm
De populaire serie Gossip Girl maakt binnenkort een doorstart. © EPA

Hitserie Gossip Girl maakt doorstart

De populaire serie Gossip Girl maakt binnenkort een doorstart. Op HBO Max, de nieuwe streamingdienst van Warner, zal volgend jaar een spin-off van de oude serie te zien zijn, melden Amerikaanse vakbladen.

De reeks was van 2007 tot en met 2012 te zien en draaide om een groep rijke tieners op een privéschool in New York. De hoofdrol werd vertolkt door Blake Lively. De nieuwe serie speelt zich acht jaar na het origineel af en introduceert nieuwe personages. Gossip Girl 2.0 gaat tien afleveringen tellen en zal beklemtonen hoe het tienerleven in New York het afgelopen decennium is veranderd.

Hoofdrolspelers zijn nog niet bekendgemaakt.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’