Meghan en Harry.
Volledig scherm
Meghan en Harry. © REUTERS

Harry en Meghan mogen merknaam Sussex Royal niet meer gebruiken

Prins Harry en Meghan, de hertog en hertogin van Sussex, moeten afscheid nemen van de merknaam Sussex Royal. Een woordvoerder van het koppel heeft aan Britse media bevestigd dat het predicaat na komend voorjaar niet meer mag worden gebruikt.

Dit betekent dat hun eigen nieuwe organisatie niet de Sussex Royal Foundation gaat heten. Een aanvraag om die als dusdanig te registeren is dan ook ingetrokken, aldus een woordvoerder.

De prins heeft begin dit jaar een stap teruggedaan binnen het Britse koninklijk huis en is met zijn vrouw en zoon Archie in Canada gaan wonen. Vanaf 1 april maken Harry en Meghan geen gebruik meer van hun koninklijke titels. Ze worden vanaf dan niet meer aangesproken als zijne en hare koninklijke hoogheid.

Harry blijft wel de hertog van Sussex, graaf van Dumbarton en baron Kilkeel. Meghan blijft de vrouwelijke variant van die titels voeren. Het predicaat 'royal' gebruikt het stel veel. Ze hebben ook de website Sussex Royal en op Instagram een account dat @sussexroyal heet.

  1. The Passion raakt kijkers in coronatijd: ‘Gek om iedereen te zien knuffelen’

    The Passion raakt kijkers in coronatijd: ‘Gek om iedereen te zien knuffelen’

    The Passion bleek deze Witte Donderdagavond voor veel kijkers vooral symbool te staan voor wat de meesten al zo lang moeten missen: contact met naasten, knuffelen, handen vasthouden en samenzijn. Ook verteller van het paasverhaal op NPO 1 Johnny de Mol liet in een boodschap aan zijn moeder weten dat hij haar mist. ,,Mam ik bel je na de uitzending en ik hoop dat wij binnenkort ook weer gewoon samen kunnen zijn.”