Hardwell: ‘Ik kom terug’

videoIn de Ziggo Dome is DJ Hardwell vanavond begonnen aan zijn laatste show. Robbert van de Corput, zoals de artiest heet, zet voorlopig een punt achter zijn loopbaan als DJ. Hij blijft wel produceren maar focust zich op zijn sociale leven. ‘Ik wil weer mezelf zijn.’

De Bredanaar (30) treedt vanavond op samen met het Metropole Orkest. Het gezelschap opent met de klassieker van Donna Summer, I Feel Love. ,,Onze eerste en laatste show van Hardwell”, zeggen Nick (20) en Michelle (18). Het stel uit Almere heeft op het laatste moment kaartjes gescoord. ,,Toen ik wist dat hij ging stoppen, vond ik dat we erbij moesten zijn”, zegt Nick. ,,Dus kon ik via via aan kaartjes komen. Wel 74 euro per stuk maar hij is het waard. Geen set is hetzelfde. Hij zet in Brazilië gerust ‘Er staat een paard in de gang’ op.”

Helemaal vooraan in de uitverkochte Ziggo Dome staan Jesse en Jasper uit IJsselstein, allebei twaalf jaar. Ze hebben kaarten overgenomen van drie vriendinnen die genoodzaakt zijn thuis te blijven. ,,Guusje heeft leukemie en is te ziek”, vertelt Ingrid, de moeder van Jasper. ,,Zij kijken nu thuis via de streaming en wij maken filmpjes voor hen. Ik hoop voor Guusje dat Hardwell toch weer gaat draaien en dat zij er alsnog bij kan zijn”.

Volledig scherm
Hardwell tijdens zijn laatste show © Dennis Jansen

Vlag

Volledig scherm
Hardwell © Hardwell

Mattia Ricci en Francesco Rocca, met een Italiaanse vlag om de schouder, zijn groot fan, vooral Francesco. ,,Hardwell is een van de grootste artiesten op dit gebied. Nederland is het beste land om te zijn als je van elektronische muziek houdt. Daarom zijn we ook hier.”

Hardwell  wisselde ook vanavond voortdurend muziekstijlen en platen af -van Thriller van Michael Jackson en Sweet Dreams van Eurythmics tot Show Me Love van Robin S. Hij lacht, beweegt, danst, klapt, zingt mee en geniet. Bij Bromance van Avicii eert Hardwell de Zweedse DJ: ,,Hands up in the air for Avicii!” Gejuich stijgt op.

Na vanavond breekt voor de fans een onrustige tijd aan. De tijd van hopen en bidden op een comeback. Een geëmotioneerde Hardwell gaf ze aan het einde van het concert in elk geval hoop: ‘I will be back'.

Volg hier live het optreden van Hardwell: