Gert en Hermien in 1979.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert en Hermien in 1979. © anp

Gert en Hermien: zangduo naast de Heer, maar ook met aardse zonden

Gert en Hermien waren op de scheidslijn van de jaren 60 en 70 ’s lands best verkopende artiesten. Op het toppunt van hun roem kwamen er 35.000 fans naar een concert van het duo in het Olympisch Stadion. De NTR schetst in een fascinerende documentaire de opkomst en ondergang van het Twentse artiestenechtpaar.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Ewout Genemans maakt documentaire over impact van moord op Peter R. de Vries, kinderen werken mee

  Ewout Genemans maakt documentai­re over impact van moord op Peter R. de Vries, kinderen werken mee

  RTL 4 werkt aan een documentaire over de moord op Peter R. de Vries en de impact van zijn overlijden. In de docu Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries blikt maker Ewout Genemans samen met de kinderen van de misdaadverslaggever, Royce en Kelly, terug op deze heftige periode en kijkt hij samen met hen naar de toekomst. De documentaire is maandag 27 december om 20.30 uur te zien bij RTL 4.
 3. André Rieu scheldt live op Britse tv, geschrokken presentator zegt sorry
  video

  André Rieu scheldt live op Britse tv, geschrok­ken presenta­tor zegt sorry

  André Rieu (72) heeft gisteren voor hilariteit gezorgd door een scheldwoord te gebruiken tijdens een live-uitzending op de Britse tv. De muzikant noemde zijn oude pianodocent een ‘bitch’ en hoewel dat niet zo ernstig lijkt, staat het ontbijtprogramma This Morning erom bekend geen enkel lelijk woord te tolereren. De presentatoren schrokken dan ook en zeiden sorry tegen de kijkers. Op YouTube is het woord weggepiept.