Volledig scherm
Rico Verhoeven op de foto met Drake. © Instagram Rico Verhoeven

Fans van Rico Verhoeven ‘schrikken’ van foto met Drake

Rico Verhoeven die op de foto gaat met de Canadese rapper Drake, niets raars zou je denken. Maar fans van de kickbokser uit Halsteren reageren verschrikt onder zijn Instagrampost van vanochtend. ‘Je verliest je volgende wedstrijd.’

Sporters kunnen maar beter uit de buurt van de zanger blijven, zo blijkt. Er wordt al gesproken van een heuse ‘Drake-curse'. In de afgelopen maand gingen onder anderen Jadon Sancho van Dortmund en Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal met Drake op de foto. Dortmund ging vlak daarna met liefst 5-0 onderuit tegen Bayern München, Arsenal verloor van Everton. 

Ook in de Champions League ging het mis voor de spelers die een selfie met de rapper hadden gemaakt. Sergio Agüero miste een penalty en verloor met Manchester City het eerste duel in de kwartfinale van de Champions League met Tottenham Hotspur. Barcelona was in Manchester te sterk voor United, na een foto van Drake met Paul Pogba. AS Roma ‘verbood’ hun spelers daarop op de foto te gaan met de Canadese superster.

Vorig jaar werd ook in de bokswereld al over de ‘Drake-curse’ gesproken. Conor McGregor verloor een wedstrijd nadat hij poseerde voor een foto met Drake, die een Ierse vlag vasthield. Voor Rico Verhoeven staat er nog geen belangrijke wedstrijd gepland, maar zijn eerstvolgende tegenstander zal het duel met de kickbokskampioen misschien met iets meer vertrouwen tegemoet gaan...

Verhoeven zelf lacht onder zijn post om de bijgelovige reacties. ‘Je kunt je eigen lot creëren en je eigen realiteit veranderen met gedachten, gevoelens en doelen. Probeer het eens. #nocurse’, schrijft hij.