Volledig scherm
Martien Meiland. © talpa

Familie Meiland irriteert fans op Instagram met 24 reclame-uitingen in één keer

updateAlles wat de familie Meiland aanraakt, leek de afgelopen maanden in goud te veranderen. Maar na een recente actie op Instagram staan fans toch op hun achterste poten. Martien Meiland plaatste namelijk maar liefst 24 reclame-uitingen achter elkaar op zijn account. ‘Één post is leuk, maar zoveel?!’ reageren fans.

Met het succes van Chateau Meiland op SBS 6 steeg de afgelopen periode ook de commerciële waarde van de familie Meiland. Op sociale media groeide het volgersaantal van de flamboyante familie in rap tempo. Onlangs koos het gezin ervoor zich te laten vertegenwoordigen door een manager, omdat het allemaal te druk werd.

Dat adverteerders hun weg hebben gevonden naar Martien Meiland werd vandaag wel duidelijk op Instagram. Hij plaatste op zijn pagina 24 foto's met als omschrijving: ‘Zo veel vragen over onze kleding. Voor wie het leuk vindt tik op de tag.’ Zo is het merk te vinden waarvan de kledingstukken zijn.

Fans reageerden verbolgen. ‘Pfff 1 post is leuk maar zoveel?’ luidde een van de vele reacties. ‘Als we dat willen gaan we naar een onlineshoppingsite. Dit gaat je zoveel volgers kosten, dus lieve Martien: we vinden je geweldig, leuk en grappig enz. Maar dit aub niet doen.’ Voor enkele volgers was de maat inderdaad vol. ‘Succes verder, ik ga jullie ontvolgen.’

Medewerkster

De Meilandjes kwamen er al snel achter dat hun ‘modeshow’ niet echt in de smaak viel bij de volgers. Enkele minuten nadat dit artikel op AD.nl verscheen, verdwenen alle foto's van de Instagrampagina. Martien Meiland kwam vervolgens zelf met een verklaring. ,,Oeps onze nieuwe te enthousiaste sociale media medewerkster van ons management heeft vanavond iets te gretig gepost, dat was natuurlijk niet de bedoeling. Ze mocht 1 foto uitkiezen, maar geen 30. Maar ze mag wel blijven", valt te lezen bij de foto waarop het gehele gezin te zien is. 

Fans van de Meilandjes reageren opgelucht op de verklaring. ,,Ik haakte al bijna af! Kan nu weer rustig wijnen!", laat één van de volgers weten. 

Volledig scherm
Een van de foto's. © Instagram Martien Meiland
Volledig scherm
De foto's. © Instagram Martien Meiland