Volledig scherm
Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi in ‘Star Wars Episode II Attack of the Clones’ © REUTERS

‘Ewan McGregor herneemt rol van Obi-Wan Kenobi’

Ewan McGregor (48) zal mogelijk opnieuw in de huid kruipen van het personage Obi-Wan Kenobi uit Star Wars. Volgens Deadline is de Schotse acteur volop aan het onderhandelen over zijn rol in een nieuwe Disney+-serie rond de Jedi. 

Ewan McGregor was als de (jonge) Obi-Wan Kenobi te zien in de Star Wars-films The Phantom Menace (1999), Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005). Ook was hij te horen in The Force Awakens uit 2015. Er waren al langer plannen om een film rond Kenobi te maken, maar nu ziet het er dus naar uit dat er een volledige serie voor de toekomstige streamingservice Disney+ zit aan te komen. 

Als het project doorgaat, zal het de derde Star Wars-serie zijn op Disney+. Dit najaar - wanneer de streamingservice van start gaat - wordt ook The Mandalorian gelanceerd. Die reeks, met Pedro Pascal in de hoofdrol, gaat over premiejager Boba Fett. Daarnaast ontwikkelt Disney ook nog een titelloze serie die een prequel moet worden van Rogue One. Diego Luna herneemt daarvoor zijn rol als piloot Cassian Andor weer op.

 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.