Volledig scherm
Warren Appleby deed onder meer de special effects voor de Oscarwinnende film The Shape of Water. © Wouter De Vries

Ervaren coördinator speciale effecten komt om op set van televisieserie

Een ervaren coördinator voor special effects in Hollywood, Warren Appleby, is bij een ongeluk op de set van de Amerikaanse televisieserie Titans om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde tijdens een test voor een later geplande filmopname.

Warren Appleby zat al meer dan 25 jaar in het vak. Hij was onder andere special effects coördinator voor de Oscarwinnende film The Shape of Water. Ook werkte hij mee aan de horrorfilm It en het vervolg op deze film.

,,We zijn er kapot van en ontredderd door het het heengaan van onze gewaardeerde collega", zegt producent Warner Bros in een verklaring, waarin ook Appleby's familie en vrienden worden gecondoleerd.

Momenteel wordt het tweede seizoen van Titans opgenomen. De productie wordt twee dagen stilgelegd. Zaterdag zou de live-actionserie worden gepresenteerd tijdens de San Diego Comic-Con.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’