Volledig scherm
Edwin en Anouk Smulders. © ANP Kippa

Ernstig zieke zus Anouk Smulders heeft stamceldonor nodig

Bij de zus van presentatrice Anouk Smulders (44), de vrouw van showbizzfotograaf Edwin Smulders, is acute leukemie vastgesteld. Het nieuws kwam twee maanden geleden als een mokerslag bij Anouk en haar familie binnen. Momenteel gaan ze door een angstige periode nu Nicole een beenmergtransplantatie moet ondergaan.

Bij een foto van haar en haar zus geeft Anouk toe dat ze twijfelde het heftige nieuws te delen. Maar nu Nicole dringend hulp nodig heeft, ging ze overstag. ,,Na twee pittige chemokuren is bekend geworden dat zij een beenmergtransplantatie moet ondergaan. Daarmee is een wereld voor ons open gegaan. De angst, het wachten, het zoeken naar een donor’’, schrijft ze.

Anouk doet nu een dringend verzoek op haar instagramvolgers zich te laten registreren als stamceldonor. Dat kan via Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren. ,,Ik hoef jullie niet uit te leggen dat des te groter de database, des te groter de kans is op een goede match.’’ Ook laat ze weten dat haar zus sterk en positief blijft. ,,Haar medisch team is fenomenaal en wij als familie trekken haar door deze periode heen.’’