Enzo Knol dumpt Porsche Panamera voor nieuwe bolide van 240.000 euro

videoYouTuber Enzo Knol (25) heeft zijn Porsche Panamera gedumpt wegens 'niet genoeg ruimte voor spulletjes'. Maar niet getreurd, de populaire Nederlandse vlogger heeft al een nieuwe bolide: een blinkende Jeep Trackhawk van 240.000 euro, waarvan er in ons land maar zes rondrijden.

,,En daar heb ik er dus eentje van. Echt heel bizar”, glundert Knol in een filmpje over zijn aanschaf.  De YouTuber wilde al een tijdje een nieuwe bolide.  ,,In mijn huidige heb ik niet zoveel ruimte”, zegt hij. ,,Ik zat vaak met situaties dat ik iets wilde meenemen, maar dat het niet lukte. Dat vond ik erg irritant.” De vlogger kiest daarom voor een model dat hoger, groter en ruimer is.

Zijn Jeep Grand Cherokee Trackhawk is volgens autoblog.nl 'de allersnelste, meest rauwe SUV die momenteel in Nederland verkrijgbaar is'. Het beest, een 6.2 liter V8 met 700 pk onder de motorkap, gaat in 3,7 seconden naar 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van maar liefst 290 kilometer per uur. 

De twee vorige wagens van Knol, een VW Tiguan en een Porsche Panamera, waren van Duitse makelij. Waarom kiest hij dan nu voor een Jeep, en bijvoorbeeld niet voor een Porsche Cayenne?  ,,Die is wel mooi, maar ik heb er niet echt een bepaald gevoel bij. Bij deze wel. Die vind ik echt superdik.” Hij leerde de wagen kennen toen hij er eens een testritje mee mocht maken.  ,,Toen wist ik al: dit gaat ’m hoe dan ook worden.”

Volledig scherm
© screenshot YouTube Enzo Knol
Volledig scherm
Zijn nieuwe bolide. © screenshot YouTube Enzo Knol
Volledig scherm
Links de nieuwe en rechts de 'oude' wagen. © screenshot YouTube Enzo Knol