Eerste Nederlandse Netflixserie: ‘Mijn vrienden vinden het opeens vet wat ik doe’

VIDEOAres, de eerste échte Nederlandse Netflixserie, speelt zich af in Amsterdam en doet de prachtigste locaties aan, waaronder het Rijksmuseum. De setting: een exclusieve studentenvereniging. Het genre: horror.

Op een gure avond vorig jaar maart is het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam een no-goarea. Buiten staat een cateringkar gemoedelijk te brommen, terwijl binnen journalisten geheimhoudingsverklaringen tekenen en beloven geen foto’s te maken. In het gebouw wordt die avond een cruciale scène van de serie Ares gefilmd. En dat is een dingetje, want Ares is de eerste Nederlandse Netflix Original (zie kader), en dus strikt geheim.

Regisseur Giancarlo Sánchez staat in de marmeren hal vol zuilen achter een monitor en geeft een stel angstaanjagende personen in zwarte mantels (denk aan de dooddoeners uit Harry Potter) instructies. ,,Figuratie, maskers op!’’ Zij spelen vervolgens een scène met een blonde jonge vrouw in hockeytenue met wie het, zonder al te veel te ‘spoilen’, niet bijster goed afloopt.

  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.