Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit.
Volledig scherm
Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit. © EPA

Edsilia en Chantal hopen dat ze mogen blijven als presentatoren: ‘O wee als jullie me wegsturen’

Edsilia Rombley en Chantal Janzen, die samen met Jan Smit het Eurovisie Songfestival in mei zouden presenteren, hopen dat ze dat volgend jaar alsnog mogen doen. ,,O wee als jullie me wegsturen volgend jaar”, zegt Edsilia vanavond in De Wereld Draait Door, nu het evenement is uitgesteld.

Chantal grapt dat ze ‘hoopt dat ze kan’, maar zou absoluut tijd in haar agenda vrijmaken voor het evenement. Songfestivalkenner en -commentator Cornald Maas hoopt ook dat het trio het mag doen. Voor Jan Smit, die kampt met een burn-out, zou de extra rust volgens Cornald wel goed zijn. ,,Zo heeft Jan iets meer tijd om nog beter in zijn vel te gaan zitten.”

Hoewel de presentatrices het jammer vinden dat het niet doorgaat, begrijpen ze de beslissing. ,,Het was ongepast geweest”, vindt Chantal. ,,Je kunt niet een feestje gaan vieren als dit aan de hand is.”

Ander liedje?

Chantal bracht in de uitzending een ode aan Nederlanders in quarantaine met het nummer Avond van Boudewijn de Groot. Ook Jeangu Macrooy trad op met een akoestische versie van zijn songfestivallied Grow. Of hij ook volgend jaar met dat nummer weer naar het songfestival gaat weet hij nog niet, zo vertelde hij Matthijs van Nieuwkerk. ,,Dat ligt eraan wat de spelregels zijn van Eurovision.”

,,Er zijn landen die hebben aangegeven dan straks ook met een ander liedje te willen komen", aldus Cornald Maas. Hij grapte dat we ons in elk geval geen zorgen meer hoeven maken over het uitlekken van de naam van de Nederlandse artiest.

Beluister hier de ode van Chantal Janzen, haar versie van Avond:

Bekijk hier de akoestische versie van Grow.