Duncan Laurence verlost van lichtbollenprobleem

videoDe Nederlandse inzending lijkt klaar voor de halve finale van het Songfestival morgenavond. Tijdens de laatste repetitie van vanmiddag in Tel Aviv bleek dat de problemen met de onwillige lichtballen zijn opgelost. Duncan Laurence kan zich op de eindzege gaan richten.

Er moest nog een derde, extra technische repetitie aan te pas komen, maar de Nederlandse inzending lijkt op tijd klaar voor het binnenhalen van de punten bij de eerste juryshow. Het lichtballenprobleem waarover de Nederlandse delegatie en de Israelische organisatie de afgelopen dagen opzichtig in de clinch lagen, lijkt net op tijd opgelost.

De beruchte lichtbol daalde op het juiste moment neer richting de piano van Duncan Laurence. Daar maakt de camera nu een cirkeltje rond de lamp waardoor de beste shots uit het optreden ontstaan. Het regieduo Ilse DeLange en Hans Pannecoucke zou op zoek zijn geweest naar een moment van Common Linnets-achtige intimiteit. Die lijkt op deze manier bereikt te worden. In vergelijking tot eerdere oefensessies zijn blauwe laserstralen in de achtergrond verdwenen.

De berichten over de nieuwe opstelling bereikten in sprinttempo de bookmakers. Duncan Laurence vergrootte er zijn voorsprong op nummer 2 Zweden opnieuw en zal zeker als topfavoriet aan de halve finale beginnen.

Vanavond zingt hij tijdens de generale repetitie voor de vakjury’s. Die geven dan alvast hun punten. Morgenavond kunnen de kijkers dan stemmen en wordt bekend wie de laatste tien finalisten van dit jaar zijn.   

Volledig scherm
Duncan Laurence © ANP
  1. Danicio ontmaskert Rodanya na Temptation Island: ‘Alle remmen gingen los’
    Temptation Island

    Danicio ontmaskert Rodanya na Temptation Island: ‘Alle remmen gingen los’

    De geluiden lieten tijdens de dreamdate van Danicio en Rodanya weinig aan de verbeelding over, maar vanavond kwam Rodanya er écht niet meer onderuit. Zij en haar vriend Morgan kregen in de laatste aflevering van Temptation Island namelijk beelden voorgeschoteld waarin verleider Danicio uit de doeken doet dat hij het bed met Rodanya heeft gedeeld. Ook ná het Temptation-avontuur. ,,Alle remmen gingen los.”