Duncan Laurence terug op Nederlandse bodem, fans wachten op Schiphol

UpdateSongfestivalwinnaar Duncan Laurence is geland op Schiphol. Een paar uur eerder was hij vertrokken uit Tel Aviv, de stad die dit jaar gastheer was van het muziekspektakel. De 25-jarige singer-songwriter uit Hellevoetsluis sleepte namens Nederland voor het eerst in 44 jaar de felbegeerde titel binnen met het nummer Arcade.

Duncan en zijn team werden in aankomsthal 4 op Schiphol opgewacht door tientallen fans. De winnaar van het Eurovisie Songfestival landde rond 16.45 uur op de luchthaven.

Bij de schuifdeuren hingen rood-wit-blauwe ballonnen, erboven een bord met de aankondiging dat de zanger ‘hier naar buiten komt‘. Mensen droegen Nederlandse vlaggen bij zich met daarop onder meer #teamduncan. Ook dosten sommigen zich uit in oranje shirts en liepen ze met rood-wit-blauwe bloemenkransen of hoedjes.

Aandacht

In Nederland is volop aandacht voor de prestatie van Duncan Laurence. Morgenochtend staat De Ochtendshow to go van deze krant in het teken van het Eurovisie Songfestival. Vanavond besteedt het tv-programma Pauw uitgebreid aandacht aan het songfestival. Niet alleen Duncan zit aan tafel, ook zijn hele team, met onder meer Ilse DeLange, komt mee. Ook Hart van Nederland, Shownieuws en RTL Boulevard staan stil bij de eerste Nederlandse winst in 44 jaar.

De gemeente Hellevoetsluis gaat Duncan huldigen, al is nog niet bekend wanneer en hoe.

Volledig scherm
Amersfoort is "ontzettend trots op Duncan Laurence". De 25-jarige zanger die zaterdagavond het Eurovisie Songfestival won, woont in Amersfoort. De stad denkt nog na over een huldiging. © ANP