Volledig scherm
Disney © ANP Kippa

Disney's antwoord op Netflix: Nederland staat vooraan

Nederland krijgt als een van de eerste landen toegang tot Disney+,de streamingdienst van Disney. Vanaf 12 november is de dienst in Nederland te ontvangen, net zoals in de Verenigde Staten en Canada. Het is een antwoord op on-demandplatforms als Netflix. Disney gaat lager zitten met de abonnementsprijs.

Abonneezender Disney+, waarop oude en nieuwe films, amusementsprogramma’s en televisieseries van de amusementsgigant te zien zijn, kost 69,99 euro per jaar (of 6,99 euro per maand). Dat is een euro per maand goedkoper dan het basisabonnement van de concurrent.

Voor de eventuele Nederlandse geïnteresseerden heeft het moederbedrijf, The Walt Disney Company, met ingang van vandaag op Facebook, Twitter en Instagram een informatiepagina ingesteld met meer informatie over registratie en programmering.

Disney+ biedt behalve uit de eigen filmbibliotheek van Disney een breed scala aan producties van de dochterbedrijven, zoals Pixar, Marvel, LucasFilm (Star Wars) en National Geographic. Ook het archief van de onlangs ingelijfde filmmaatschappij 20th Century Fox komt beschikbaar voor de streamingdienst. Zo zijn dertig seizoenen van de animatieserie The Simpsons al in de programmering opgenomen.

Andere titels die Disney+ al heeft aangekondigd zijn: de televisieseries The Mandalorian, High School Musical: The Musical: The Series, De wereld volgens Jeff Goldblum en Encore. Uit het recente en oude filmaanbod biedt de zender in elk geval op langere termijn diverse bioscoophits aan, zoals Captain Marvel, Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4, The Lion King, Maleficent 2, Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker

Volledig scherm
The Lion King © AP