Volledig scherm
© AFP

De zes beautygeheimen van Jennifer Aniston (50)

Jennifer Aniston blaast vandaag 50 kaarsjes uit. En eerlijk is eerlijk: ze ziet er nog uit om door een ringetje te halen. Dat geldt voor haar kapsel, haar gave huid én Anistons figuurtje. Ter ere van haar verjaardag verzamelden we haar ultieme beautygeheimen.

Ochtendroutine

Het eerste wat de filmster ‘s ochtends doet, is een beetje water in haar gezicht plensen. ,,Ik was mezelf snel met water en zeep om wakker te worden”, vertelt ze aan lifestylesite Well+Good. Na dat kattenwasje gebruikt ze een hydraterende crème met zonnefilter. Vervolgens drinkt ze nog een kop warm water met citroen. Heeft ze geen citrusvruchten in huis? Dan gaat ze voor een kop koffie, gevolgd door een ontbijt dat bestaat uit een shake, volkoren toastbrood met eieren, en avocado.

Weinig make-up

,,Voor je thuis vertrekt, kijkt een echte lady nog even in de spiegel en laat je één accessoire vallen.” Dat heeft niemand minder dan Coco Chanel ooit gezegd, en is volgens Aniston ook toepasbaar op make-up. ,,Een ex zei ooit dat ik er beter uitzie zonder make-up. Het heeft een tijdje geduurd eer ik hem geloofde en dat masker durfde laten vallen, maar uiteindelijk zag ik in dat hij gelijk had”, geeft ze toe aan magazine InStyle. Kortom, less is more

Zonnecrème

,,Toen ik nog jonger was, deed ik alles voor een bruin kleurtje. Ik smeerde me zelfs in met baby-olie. Hoe onwetend en naïef van mezelf”, aldus de actrice. Nu zegt ze ouder en wijzer te zijn. ,,Ik weet nu wat gezond is voor je huid en wat niet. Dan is het niet logisch om te zonnen. Al hou ik wel van een flinke vitamine D boost. Maar nu smeer ik voldoende zonnecrème.” 

Volledig scherm
Met haar echtgenoot Justin Theroux © EPA

SOS 

De eerste reactie van Aniston als ze een puistje spot? Eens goed met haar ogen rollen. ,,Daarna doe ik er uitdrogende lotion op. Ik probeer er niet aan te prullen, al lukt dat niet altijd even goed.” 

Sport

Aniston sport elke dag, maar ze heeft geen vaste sportroutine. ,,Ik doe vooral barre work-outs. Ik heb immers problemen met mijn heup, waardoor ik bijvoorbeeld geen yoga kan doen.” Meestal start ze met 20 tot 30 minuten cardio, om zich daarna nog een uur in het zweet te werken tijdens een barre work-out.

Kapsel

Als er één kapselicoon is, is het wel Jennifer Aniston. ‘De Rachel’, haar bekende haarstijl ten tijde van Friends, is al een tijdje verbannen, maar haar glans en volume bleef. Haar geheim: ze gebruikt af en toe een masker om haar lokken te verzorgen. Én ze gaat elke maand naar de kapper om haar kleurtje bij te werken. 

Beauty faux pas

Aniston: ,,De grootste fout die ik ooit maakte was het bleken van mijn wenkbrauwen. Het was mijn allereerste cover voor het magazine Cosmopolitan, en voor ik het wist had ik ineens een klodder schuim op mijn wenkbrauwen. Dat was toen hip in de jaren 90, maar het stond mij totaal niet. Ik was nog jong en naïef en durfde geen ‘nee’ te zeggen. Ik heb drie maanden lang mijn wenkbrauwen ingekleurd met bruine oogschaduw.’’

Volledig scherm
© EPA
  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.