De intocht van Sinterklaas in het verzonnen dorp Zwalk was op televisie en telefoon te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
De intocht van Sinterklaas in het verzonnen dorp Zwalk was op televisie en telefoon te zien. © Shody Careman / Hollandse Hoogte / Rob Engelaar

De leukste intocht ooit: met dank aan het Sinterklaasjournaal

Angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie. Vandaag een speciale column over de intocht van Sinterklaas.

 1. Sinterklaas werkt dit jaar vanuit huis aan de Dieuwertje Blokkade
  Play

  Sinter­klaas werkt dit jaar vanuit huis aan de Dieuwertje Blokkade

  Sinterklaas is veilig aangekomen in Nederland. De stoomboot vol met pakjes kwam aan op de Dieuwertje Blokkade op een geheime locatie, waarna hij naar het Grote Pietenhuis vertrok. Burgemeesters en kinderen vanuit het hele land trakteren hem daar op tekeningen en welkomstcadeaus. De Goedheiligman werkt de komende tijd vanuit huis, maar de Pieten gaan de daken op om de schoencadeautjes rond te brengen. Door de coronacrisis mocht er helaas geen publiek aanwezig zijn bij de intocht, maar waren alle festiviteiten vanaf 12.00 uur live te zien via NPO 3. Wij volgden de landelijke intocht van Sinterklaas op de voet in ons liveblog.
 2. ‘Bezorgde kijker’ haalt uit naar ‘gruwelijke’ kinderserie Brandweerman Sam: ‘Nog nooit zoiets gezien’
  satire

  ‘Bezorgde kijker’ haalt uit naar ‘gruwelijke’ kinderse­rie Brandweer­man Sam: ‘Nog nooit zoiets gezien’

  Een post-apocalyptische kinderserie met sociopatische personages, waarin een zeer deprimerend toekomstbeeld voor onze kinderen wordt geschetst. Een zogenaamde bezorgde oom maakt op Twitter indruk met een ‘kritische’ en tegelijkertijd hilarische beschouwing van Brandweerman Sam, de bekende Britse kinderserie die na tientallen jaren nog altijd de harten van vele duizenden Nederlandse kinderen (en hun ouders) verovert.
 1. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok

 2. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet