Davina Michelle breekt record: Duurt te lang is 53 miljoen keer gestreamd

Het succes van Davina Michelle lijkt niet te stoppen. Met haar hitsingle Duurt te lang heeft ze nu ook het record in handen van meest gestreamde track in Nederland ooit. Het liedje dat voortkwam uit het tv-programma Beste Zangers is maar liefst 53 miljoen keer afgespeeld op Spotify.

Sinds haar vertolking van Duurt te lang in Beste Zangers afgelopen september breekt Davina Michelle record na record. In de Nederlandse Top 40 is ze inmiddels de solozangeres die het langst op nummer 1 stond nadat ze maar liefst elf weken de bovenste positie van de hitlijst bezette. Op YouTube is de video van het optreden inmiddels bijna 20 miljoen keer bekeken. Op Spotify is het nummer al meer dan 60 miljoen keer gestreamd, als je ook de aantallen in België meerekent. Davina neemt het record over van Frenna en Lil’ Kleine, die vorig jaar scoorden met Verleden tijd.

,,We zien in toenemende mate dat naast de grote en aanhoudende streamingsuccessen van Nederlandstalige hiphop en Nederlandse dance er nu ook grote streamingaantallen worden behaald door Nederlandse artiesten in andere genres”, vertelt Wilbert Mutsaers van Spotify. ,,Naast Davina Michelle zijn recente voorbeelden hiervan Susan en Freek, Duncan Laurence, Marco Borsato, Krezip, Nielson, Maan, Danny Vera en Tino Martin.”

P!nk

Davina Michelle werd bekend met haar cover van What about us op haar YouTube-kanaal. Zangeres P!nk reageerde in een video dat ze de versie van de Nederlandse blondine beter vond dan haar eigen versie. Afgelopen week stond de Rotterdamse in het voorprogramma van de Amerikaanse superster in Den Haag.

Eerder dit jaar vertelde Davina Michelle in de serie Bondig over het begin van haar zangcarrière:

Volledig scherm
Davina Michelle op het Malieveld tijdens de P!nk Beautiful Trauma World Tour 2019 © ANP
 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.