Danny Vera.
Volledig scherm
Danny Vera. © DWDD YouTube

Danny Vera ‘komt binnen’ bij kijkers DWDD met nieuw nummer

Om alle misère rond het coronavirus een beetje naar de achtergrond te schuiven én omdat theater- en concertbezoek er voorlopig niet in zit, heeft De Wereld Draait Door het Podium van de Gedeelde Smart in het leven geroepen. Na bewogen optredens van onder meer Harry Jekkers, Tim Knol en Beau van Erven Dorens was het vanavond de beurt aan Danny Vera.

Zijn uitverkochte theatershows zijn in verband met de corona-uitbraak uitgesteld. Singer-songwriter Vera heeft dus alle tijd om, naast behangen en wat schilderwerk, nieuwe liedjes te schrijven, zo vertelde hij vanavond aan Matthijs van Nieuwkerk. Een van die nieuwe nummers speelde hij live in de show: Hold on to let go

,,Ik schreef het een tijdje terug”, aldus Danny. ,,Ik had thuis een studiootje gemaakt omdat ik me verveelde. Ik zag collega’s online bezig en ik dacht: oh ja hartstikke leuk voor de mensen die niet naar de concerten komen, dat ik thuis wat ga doen. Ik was met wat liedjes bezig die ik normaal altijd speel, maar ik vond het wat gezaagd. Toen speelde ik dit nieuwe liedje en dacht ik: nou, zet ik dat online. Ik vond het een hoopvolle tekst, dat past nu wel.”

Menig kijker was tot tranen toe geroerd. ‘Dat komt binnen!’ klonk het onder meer op Twitter (meer reacties onderaan).

Aanstaande vrijdag is de laatste uitzending van De Wereld Draait Door. Het programma was vijftien jaar lang een kijkcijfersucces op NPO 1. Presentator Matthijs van Nieuwkerk (59) blijft wel bij de NPO. Hij gaat een nieuw zaterdagavondprogramma maken voor BNNVara. Over de inhoud hiervan is nog niets bekend.

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.