Volledig scherm
Placido Domingo. © EPA

Concerten Placido Domingo afgezegd na beschuldigingen van seksueel wangedrag

Het San Francisco Opera en het Philadelphia Orchestra hebben optredens van operazanger Placido Domingo afgezegd. De zanger wordt beschuldigd van seksuele intimidatie.

De Salzburger Festspiele laten het concert van Domingo op 31 augustus wel doorgaan. Metropolitan Opera van New York wil eerst het onderzoek van de LA Opera afwachten voordat er overgegaan wordt tot eventuele maatregelen. In principe treedt hij volgende maand op in The Met, zoals de New Yorkse opera in de volksmond heet.

Domingo, die wordt gezien als een van de grootste operazangers aller tijden, wordt door negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van dertig jaar hebben voorgedaan en zouden zijn begonnen in de jaren tachtig. Dat bleek deze week uit berichtgeving van persbureau AP. Zeker twee vrouwen zeggen dat ze seks hebben gehad met Domingo toen ze aan het begin van hun carrière stonden. Ze voelden zich onder druk gezet en durfden geen ‘nee’ te zeggen.

Domingo spreekt de beschuldigingen tegen en noemt ze ‘inaccuraat’. In een verklaring aan CNN laat de tenor weten dat hij altijd met wederzijdse instemming heeft gehandeld. Wel zegt de huidige artistiek leider van de Los Angeles Opera dat de tijden zijn veranderd. ‘Toch is het pijnlijk om te horen dat ik mogelijk iemand van streek heb gemaakt of ongemakkelijk heb laten voelen.’

  1. Regisseur The Hunt reageert voor het eerst op schrappen film na schietpartijen VS

    Regisseur The Hunt reageert voor het eerst op schrappen film na schietpar­tij­en VS

    Regisseur Craig Zobel heeft voor het eerst gesproken over het besluit van filmmaatschappij Universal om de release van zijn thrillerfilm The Hunt te schrappen na de meest recente schietpartijen in de Verenigde Staten. De film, waarin een groep rijke mensen op armoedzaaiers jaagt, bleek namelijk te controversieel in het licht van de recente gebeurtenissen. Zelfs president Trump moeide zich met de zaak. Zobel hoopt dat de film toch ooit het daglicht ziet.