Van links naar rechts: René van Kooten, Gerrie van der Klei, Tessa Sunniva van Tol, Milan van Waardenburg, Ad Knippels en Ellen Evers.
Volledig scherm
Van links naar rechts: René van Kooten, Gerrie van der Klei, Tessa Sunniva van Tol, Milan van Waardenburg, Ad Knippels en Ellen Evers. © Roy Beusker/Stage Entertainment

Cast Anastasia telt feestelijk af naar première

Over ruim een maand gaat de Broadway-musical Anastasia in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De al druk repeterende cast staat daar vandaag op feestelijke wijze bij stil met een banket in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus in Scheveningen.

De acteurs kijken er enorm naar uit om de voorstelling op te voeren vanaf 5 september, de première volgt op 22 september. De cast, met Tessa Sunniva van Tol, Milan van Waardenburg en René van Kooten, is al sinds begin van de maand aan het repeteren. Stage Entertainment-directeur Albert Verlinde is erg trots op wat er gaat komen. ‘Anastasia is de toekomst’, sprak hij de aanwezige pers enthousiast toe tijdens het banket.

Anastasia, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 1997, vertelt het verhaal over het weeskind Anya (Van Tol) dat zich niets herinnert van haar verleden en op zoek gaat naar haar geschiedenis. Op de hielen gezeten door de meedogenloze Sovjet-officier Gleb (Van Kooten) vlucht Anya naar Parijs en valt ze voor Dmitry (Van Waardenburg).

The Lion King
Op Broadway was de musical twee jaar te zien. Naast een Nederlandse versie, geproduceerd door Albert Verlindes Stage Entertainment, komen er ook producties in onder meer Australië, Japan en Mexico. Milan vertolkte de rol van Dmitry eerder ook al in de Duitse Anastasia.

De musical volgt The Lion King op in het AFAS Circustheater. Voor de Disney-musical viel vorige maand na drie jaar het doek.