Volledig scherm
Ed Sheeran. © AFP

Buren weer boos op Ed Sheeran: ‘Hij verbergt illegaal zwembad met hooibalen’

Zanger Ed Sheeran onttrekt met een 2,5 meter hoge muur van hooibalen zijn peperdure natuurvijver aan het zicht van zijn buren, zodat zij niet kunnen zien dat hij de vijver gebruikt als zwembad. Dat zeggen boze buren. Dat zwemmen is verboden, omdat het bassin volgens de afgegeven vergunning alleen is bedoeld als water voor libellen en waterkevers.  

Het is de tweede keer in vier maanden tijd dat het dure waterbassin (kosten van de aanleg: 575.000 euro) zorgt voor een clash tussen de 28-jarige hitzanger en enkele van zijn buren in Suffolk. In maart van dit jaar kregen omwonenden luchtfoto's onder ogen van het niervormige waterbassin op Sheerans landgoed. Daarop was te zien dat er een trap, duikplank en een kleedkamer bij de zogenaamde natuurvijver waren gebouwd. Buren namen al snel aan dat de zanger het water zou gebruiken voor wilde poolparty’s met zijn bekende vrienden.

Er werd een officiële klacht ingediend bij de gemeente. Want in Sheerans aanvraag voor een vergunning van de vijver een aantal jaar terug, schreef hij dat het waterbassin bedoeld was voor het behouden en verbeteren van de natuur. Het zou een natuurlijke habitat vormen voor libellen en waterkevers en een drinkplaats voor vogels en kleine zoogdieren. Hij kreeg er toestemming voor van de gemeente en mocht ook de trap aanleggen om de vijver te kunnen betreden ‘voor onderhoud en in geval van nood’. Maar de vijver mocht nadrukkelijk niet gebruikt worden voor andere doeleinden, en zeker niet voor recreatief vermaak en zwemmen.

Maar na de klacht werd het stil. Sheeran zelf liet niks los over zijn vijver dan wel zwembad.

Metershoge muur

Omwonenden vertellen aan Daily Mail nu over een metershoge muur van hooibalen die onlangs is opgeworpen om een groot deel van het zicht op de vijver aan het oog te onttrekken. ,,Het ziet er op het eerste oog erg gek uit’’, zegt een van hen, ,,maar eigenlijk lijkt er erg goed over te zijn nagedacht. De balen zijn precies op de goede plekken en in een goede vorm opgestapeld om het zwembad te verbergen.’’

Volgens het Britse medium is de zanger van plan om volgende maand een groots trouwfeest te geven op zijn landgoed, nadat hij afgelopen kerst stiekem zou zijn getrouwd met jeugdliefde Cherry Seaborn. Sterren als Adele en David Beckham zouden op de gastenlijst staan. Mogelijk zijn de hooibalen bedoeld om al die bekende mensen enige privacy te gunnen, al dan niet tijdens een stiekeme poolparty.

SheerHeart on Twitter

Neighbours in uproar AGAIN as Ed Sheeran appears to use hay to keep £500,000 swimming pond secret - Daily Mail https://t.co/SQUg2jecYO #EdSheeran