James Newman
Volledig scherm
James Newman © BMG/Victor Frankowski

Britten sturen zanger James Newman naar Eurovisiesongfestival

James Newman gaat zoals verwacht het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Het liedje heet My Last Breath en werd vanochtend op BBC Radio 1 en 2 door presentator Graham Norton voor het eerst gedraaid.

James (32) groeide op in Settle samen met zijn jongere broertje John Newman (29), bekend van hits als Love Me Again en Blame. Hij werkte samen met grote namen als Toni Braxton, Ed Sheeran en Olly Murs. De samenwerking met Rudimental leverde hem een nummer 1-hit op voor Waiting All Night. Zijn grootste hit scoorde hij in 2018 met Therapy dat hij samen met Armin van Buuren maakte. James werd daarnaast al twee keer genomineerd voor een Grammy.

My Last Breath nam James op in Schotland. Hij werkte voor het liedje samen met songwriters Ed Drewett, Iain James en Adam Argyle.

Het Verenigd Koninkrijk is als een van de 'big five' al verzekerd van een plekje in de finale op 16 mei. Ook Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje - en Nederland als gastland - hebben al een finaleplek. De BBC werkt dit jaar voor het eerst zonder nationale voorrondes die de omroep sinds 2016 hanteerde.

  1. Misdaadzender maakt vervolg op hitserie Tiger King: ‘Voerde Carole Baskin haar man echt aan tijgers?’

    Misdaadzen­der maakt vervolg op hitserie Tiger King: ‘Voerde Carole Baskin haar man echt aan tijgers?’

    De Amerikaanse misdaad- en documentairezender Investigation Discovery heeft een vervolg aangekondigd op de razend populaire Netflix-serie Tiger King: Murder, Mayham and Madness. In Tiger King - een verbijsterende freakshow over haat en nijd in de wereld van de private dierentuinen in Amerika - ligt de focus op de excentrieke hoofdpersoon Joe Exotic en zijn rivaal Carole Baskin die haar schatrijke echtgenoot aan tijgers zou hebben gevoerd. De nieuwe reeks draait vooral om de nog altijd raadselachtige verdwijning in 1997 van Baskins man Don Lewis.