Boer Zoekt Vrouw: twijfel slaat toe bij Milou na ‘aparte situatie’ bij boer Bastiaan

videoDe druk op de boeren uit de kijkcijferhit Boer Zoekt Vrouw neemt toe, nu de mannen op het punt staan te vertellen voor welke vrouw ze vlinders hebben gekregen. Het spannendst gaat het worden in Zeeland, waar op de boerderij van boer Bastiaan uit Wolphaartsdijk de twijfels toeslaan.

Milou weet het allemaal niet meer zo goed.
Volledig scherm
Milou weet het allemaal niet meer zo goed. © KRO-NCRV

Bastiaan, die een akkerbouwbedrijf runt, heeft Elise en Milou nog te logeren. De Middelburgse Elise  ziet het plaatje al helemaal voor zich en is als een blok voor de boer gevallen. Voor globetrotter Milou is het een ander verhaal. Zij wikt en weegt en weet niet of het boerenleven wel iets voor haar is.

Als Bastiaan en zijn hulptroepen druk zijn met het oogsten van de witlofpennen, bereiden Elise en Milou de lunch. Als de mannen de bammetjes achter de kiezen hebben en weer op de tractor klimmen, bekruipt Milou een onheilspellend gevoel. ,,Dit is leuk voor een keer, maar ik denk niet dat het mijn roeping is’’, zegt ze in een preview van de uitzending van zondag, over haar rol als vrouw in de keuken. Als ze aan haar mede-logee loslaat dat ze de situatie ‘apart’ vindt, snapt Elise dat niet. ,,Wat vind je apart?’’, zegt ze terug. ,,Gewoon, dat wij het klaarmaken en dat zij hier komen eten. En dan gaat-ie weer aan het werk’’, legt Milou uit.

Boer Bastiaan stak eerder niet onder stoelen of banken dat hij een traditionele rolverdeling wel ziet zitten. Zo komt het hem goed uit als zijn nieuwe liefje goed is in boekhouden, terwijl Milou dat juist de saaiste taak lijkt. Bovendien is hij geen voorstander van een langeafstandsrelatie. ,,Dus dan hebben we het nu gehad. Ik wil er vol voor gaan, niet half. Ik heb geregeld in die situatie gezeten en daar heb ik gewoon geen zin meer in’’, zei hij daar eerder over.

Bij de andere vier boeren is het liefdesverhaal ook nog niet geschreven. Geert Jan vindt zowel Jacqueline als Karine leuk, boer Geert wordt van Angela én Vera warm, Jan heeft het gezellig met Nienke en Vera en boerin Annemiek ziet naast Erik ook ineens iets in Jelte.

Milou (links) in gesprek met haar 'rivaal' Elise.
Volledig scherm
Milou (links) in gesprek met haar 'rivaal' Elise. © KRO-NCRV