Volledig scherm
© AP/ Brunopress (fotomontage)

Betrokken automobilist: Ongeluk George Clooney door felle zon

De man die eerder deze week betrokken was bij een auto-ongeluk met Hollywoodster George Clooney was verblind door de zon. Hij zag de motorscooter van de acteur pas op het laatste moment. De filmster heeft kort in het ziekenhuis in Olbia gelegen, maar kon daarna terug naar zijn huurhuis op het Italiaanse eiland Sardinië.

De chauffeur vertelt tegen de Italiaanse krant Corriere della Sera dat hij de ster niet had gezien.  ,,Ik kon niets zien, ik had de zon in mijn ogen", zegt hij.  ,,Ik begon net te draaien, ik was slechts een klein stukje over de witte lijn gegaan. Ik ben in shock. Het gebeurde allemaal in zo'n korte tijd." De man herkende Clooney toen hij zijn helm afdeed. ,,Ik probeerde rustig te blijven, ik was bang dat hij veel pijn zou hebben," voegt hij eraan toe.

Videobeelden van het ongeval laten zien dat Clooney over de voorkant van zijn scooter vliegt nadat hij de auto van de loodgieter heeft geraakt. Hij kwam tegen de voorruit van de auto, waardoor het glas barstte. Daarna viel hij op de grond. Een getuige van het ongeluk vertelt aan de krant:  ,,Hij schreeuwde en in eerste instantie leek het alsof hij zijn benen niet kon bewegen." De 57-jarige filmster zou op weg zijn geweest naar zijn werk. Hij filmt in Sardinië een televisiebewerking van de roman Catch-22 van Joseph Heller.

Volledig scherm
© EPA
  1. Oud-assistent castingbaas Gosschalk gehoord door zedenpolitie

    Oud-assistent casting­baas Gosschalk gehoord door zedenpoli­tie

    Guido Goossens, jarenlang de assistent van de in opspraak geraakte castingdirecteur Job Gosschalk, is gehoord door de afdeling zedendelicten van de politie Amsterdam. Aanleiding is het verhaal dat Goossens eind vorig jaar deed in het AD. Hij vertelde toen het ongeloofwaardig te vinden dat niemand bij het bedrijf Kemna Casting vermoedde dat hun boegbeeld, Job Gosschalk, zich decennia lang schuldig maakte aan seksuele intimidatie.