Volledig scherm
Koning Albert II © EPA

‘Belgische oud-koning wil geen dna afstaan in zaak Delphine Boël’

De voormalige Belgische koning Albert II zal niet naar het ziekenhuis gaan om zijn dna af te staan, dat meldt de krant Belgische krant Le Soir. Zowel de in 2013 afgetreden ­Albert II als Delphine Boël hebben volgens Het Nieuwsblad een brief gekregen om zich volgende week te melden in het Brusselse Erasmusziekenhuis.

Op 5 november stelde het hof van beroep in Brussel vast dat Jacques Boël niet de biologische vader van Delphine Boël is. Om zeker te zijn dat Albert II haar vader is, heeft het hof de oud-monarch bevolen om een dna-test te ondergaan.

Volgens Het Nieuwsblad zouden Delphine Boël, haar moeder Sybille de Selys Longchamps en Albert II een brief hebben gekregen om zich volgende week al in het Brusselse ziekenhuis te melden. De eerste twee zullen op de uitnodiging ingaan. Le Soir bevestigt dat Albert II niet van plan is hetzelfde te doen. Hij heeft tot februari de tijd om de beslissing van het hof van beroep aan te vechten en cassatie aan te tekenen.

,,Delphine verwacht dat Albert eerder naar cassatie zal neigen’’, zegt een bron dicht bij Boël aan Het Nieuwsblad. ,,Ze voelt dat hij de zaak probeert te rekken - cru gezegd - tot zijn dood.’’ Volgens de krant heeft Albert II nog een andere optie: de deadline én brief negeren en geen dna-staal afstaan. In dat geval zou de rechtbank dat kunnen interpreteren als een impliciete schuldbekentenis.