Volledig scherm
Beau zijn nieuwe programma, De Sleutel. © RTL

Beau scoort met nieuw daklozenprogramma

Het nieuwe daklozenprogramma De Sleutel van Beau van Erven Dorens is met mooie kijkcijfers van start gegaan. De verhalen van daklozen Rigo en Cassandra, die een huis kregen van Beau, trok gisteravond 914.000 kijkers op RTL 4.

In De Sleutel laat Beau de kijker kennismaken met Rigo (48), die na een depressie twee jaar geleden op straat belandde. Hij heeft een 9-jarige dochter en hoopt dat hij haar weer kan zien, maar voorlopig slijt hij zijn dagen op straat. Als Beau Rigo verrast met de sleutel van een huis waar hij mag gaan wonen, zodat hij niet meer onder een brug hoeft te slapen, reageert Rigo niet erg enthousiast. ,,Ik wil helemaal niet zitten en ik wil niet in een huisje. Mag ik het huis ook weggeven?” vraagt hij aan Beau. ,,Alles wat ik hier heb opgebouwd, breken jullie met één sleutel af.”

Ook de 21-jarige Cassandra, die tegen de regels in al twee jaar in een crisisopvang woont, krijgt een sleutel. ,,Het geeft heel veel stress”, zegt ze. ,,Het is heel confronterend om bij je vrienden te zien dat zij wel een plekje hebben waar ze zich thuis kunnen voelen.” Ze wil weer naar school en ze wil een dak boven haar hoofd. Als Beau vertelt dat hij een huis voor haar heeft, gelooft ze het in eerste instantie niet. ,,Is het een grap?” Op social media wordt enthousiast gereageerd op de opvolger van The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project.

Quote

Het is heel confronte­rend om bij je vrienden te zien dat zij wel een plekje hebben waar ze zich thuis kunnen voelen

Cassandra, deelnemer De Sleutel

De nieuwe programmering van RTL 4 op de dinsdagavond, met naast De Sleutel ook een nieuw seizoen van Verslaafd (629.000 kijkers), zorgde ook voor iets betere cijfers voor de talkshow van Van Erven Dorens. Beau trok 445.000 kijkers en verloor daarmee weliswaar ruim de helft van de kijkers van zijn daklozenprogramma, maar hij veroverde wel de laatste plaats in de kijkcijfertop 25 van Stichting Kijkonderzoek. Vorige week, met onder meer Het Spijt Me dat vanwege de slechte kijkcijfers vroegtijdig van de zender is gehaald, scoorde Beau nog 100.000 kijkers minder en was de top 25 nog ver uit zicht.