Volledig scherm
Beau van Erven Dorens. © William Rutten

Beau baalt van 'klotige kijkcijfers' talkshow

RTL-coryfee Beau van Erven Dorens kijkt het liefst niet naar de kijkcijfers van zijn nieuwe talkshow. Hij vindt het vervelend er dagelijks mee geconfronteerd te worden, zo vertelde hij in de Coen en Sander Show. Beau startte vorige week met 650.000 kijkers, maar een week later was dit aantal al bijna gehalveerd. Maandagavond keken er nog maar 324.000 mensen naar zijn avondprogramma. 

,,We hadden ingecalculeerd dat het moeilijk zou zijn met het voetbal”, relativeerde hij de terugval. ,,We willen de kijkcijfers links laten liggen. Maar je ontkomt er niet aan elke ochtend toch die klotige cijfers te bekijken. De ene keer valt het mee, de andere keer valt het tegen. Het is altijd een gevecht. Maar ik ben vooral heel tevreden over de inhoud. Ik voel me elke dag vrijer en het gaat steeds beter.”

Beau heeft wel nog wat moeite om zijn ritme te vinden. ,,Elke dag een programma maken is geen kattenpis”, bekende hij. ,,Ik sliep vanochtend pas om 04.30 uur. En ik ben verkouden. Maar ik gooi er gewoon wat pillen in en vanavond hebben we een topshow.”

Beau wilde zich vooraf niet uitspreken over de verwachte kijkcijfers, maar hij zei in een interview met deze krant wel dat hij zichzelf drie maanden de tijd gaf om een goed programma neer te zetten. ,,Als de cijfers beroerd zijn, keer ik na die drie maanden écht niet terug. Dat is niet leuk voor de kijker, niet voor mij en voor de zender niet lucratief. Want het draait toch om geld verdienen. Late night is duur. En laten we eerlijk zijn: wij hebben de afgelopen jaren een enorme smak geld weggegooid op die late avond.”

Eerder vandaag werd bekend dat Beau van Erven Dorens de Majoor Bosshardtprijs heeft gewonnen. De programmamaker krijgt de prijs zaterdag overhandigd tijdens het jaarlijkse Kunst & Theatergala van het Leger des Heils.

RTL-presentatoren waren eerder vol lof over Beau. Bekijk hieronder de video.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.