Volledig scherm
Art hangt met zijn gasten aan de bar. © RTL

Art Rooijakkers boeit weinig mensen: zomertalkshow bungelt onderaan kijkcijferlijst

Art Rooijakkers zal niet heel blij zijn als hij de kijkcijfers van zijn eerste zomertalkshow op RTL 4 ziet. Naar Zomer met Art, dat wordt opgenomen in dierentuin Artis, hebben gisteravond 354.000 mensen gekeken. Daarmee bungelt het programma onderaan de kijkcijferlijst van de Stichting Kijkonderzoek.

Zomer met Art is deze zomer tien weken lang op werkdagen te zien, totdat Beau van Erven Dorens in het nieuwe tv-seizoen in het gat springt dat RTL Late Night in maart achterliet. Hoewel de show de naam van Art Rooijakkers draagt, krijgt hij wekelijks hulp van een gastpresentator. Rooijakkers trapte de reeks af met cabaretier Richard Groenendijk.

Rooijakkers legde het op de late avond af tegen Pauw, dat op NPO 1 met 858.000 het dubbele aantal kijkers wist te boeien. De presentator besefte op voorhand dat hij op de kijkcijfers geen invloed kan uitoefenen. ,,Die kunnen frustrerend zijn. Maar blijkt het over een á twee weken niet of onvoldoende te werken, dan kunnen we altijd nog bijsturen en boetseren’’, liet hij los aan deze site.

De meeste mensen stemden traditiegetrouw af op het NOS Journaal (1,5 miljoen), gevolgd door MAX Vakantieman (1,1 miljoen), waarin Sybrand Niessen als opvolger van Frits Bom de vakantieproblemen van Nederland behandelt. Op NPO 3 zagen 925.000 kijkers de voetbalwedstrijd Frankrijk tegen Nigeria op het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk. Ook M van Margriet van der Linden blijft in de vooravond scoren met 713.000 kijkers. De liveshow Minister van Gehandicaptenzaken op NPO 1 scoorde 373.000 kijkers. In deze door Lucille Werner gepresenteerde tv-show werd Rick Brink uitgeroepen tot officieuze minister om de belangen van gehandicapten te behartigen.

Volledig scherm
Richard Groenendijk stond Art bij. © RTL