Angelina Jolie.
Volledig scherm
Angelina Jolie. © EPA

Angelina schenkt miljoen voor maaltijd thuiszittende kinderen

Angelina Jolie heeft een miljoen dollar gedoneerd aan No Kid Hungry, een organisatie die maaltijden geeft aan kinderen die afhankelijk zijn van schoollunches. De actrice vindt het belangrijk dat kinderen die nu thuiszitten vanwege het coronavirus alsnog goed te eten krijgen.

,,Sinds deze week kunnen er meer dan een miljard kinderen wereldwijd niet naar school vanwege sluiting om het coronavirus”, laat Angelina weten in een verklaring aan Amerikaanse media. ,,Veel kinderen zijn afhankelijk van de zorg en voeding die ze krijgen onder schooltijd, waaronder de bijna 22 miljoen kinderen in Amerika.”

De actrice heeft ook op andere wijze een steentje bijgedragen in de coronacrisis. Zo heeft Angelina onder meer gedoneerd aan een initiatief van de Verenigde Naties en steunt ze scholen in onder meer Afghanistan, Kenia en Namibië zodat die kunnen blijven bestaan. Dit zijn scholen die mede konden worden opgericht dankzij haar eigen organisatie.

Ryan Reynolds en Blake Lively 

Ook andere sterren doneerden aan verschillende organisaties vanwege de coronacrisis. Zo schonk Kylie Jenner een miljoen dollar aan een gezondheidsorganisatie voor mondkapjes en andere medische apparatuur. Ryan Reynolds en Blake Lively deden een donatie van een miljoen dollar om voedselbanken in Amerika en Canada te steunen.

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.