Andrea Bocelli
Volledig scherm
Andrea Bocelli © AP

Andrea Bocelli onder vuur om corona-uitspraken

De Italiaanse operaster Andrea Bocelli heeft in eigen land behoorlijk wat kritiek over zich heen gekregen. De zanger sprak zich negatief uit over hoe de Italiaanse regering de coronacrisis aanpakt en suggereerde dat de maatregelen te ver gingen.

 1. Andrea Bocelli brengt ‘licht tijdens donkere dagen’ met optreden in Milaan
  Play
  Video

  Andrea Bocelli brengt ‘licht tijdens donkere dagen’ met optreden in Milaan

  Andrea Bocelli heeft op eerste paasdag met zijn speciale concert in de Dom van Milaan menig kijker weten te emotioneren. Het optreden, waar geen publiek bij aanwezig was, was live te volgen via YouTube. Meer dan 23,5 miljoen mensen van over de hele wereld schakelden in om de show van de tenor te zien. ‘Adembenemend, ik ben benieuwd of hij beseft hoeveel mensen dit nodig hadden vandaag’, is een greep uit de reacties.
 2. Gouden Kalf-winnaar Buladó hit in bioscopen: bijna 28.000 bezoekers

  Gouden Kalf-win­naar Buladó hit in bioscopen: bijna 28.000 bezoekers

  De film Buladó, die begin oktober werd bekroond met een Gouden Kalf voor beste film, is een hit in de Nederlandse bioscopen. De magisch-realistische film met in de hoofdrol acteur Everon Jackson Hooi, heeft volgens producent Keplerfilm en distributeur Gusto deze maand bijna 28.000 bezoekers getrokken. Dit is een prestatie in coronatijd; sommige kleine bioscopen zijn dicht en de theaters die wel open zijn, mogen niet meer dan dertig bezoekers per zaal ontvangen.