André Rieu treedt voor het eerst in 630 dagen weer op: ‘Er was zo’n bijzondere energie’

Reportage / VideoHij had het bijgehouden op de kalender: door corona kon André Rieu 630 dagen niet optreden. Deze week staat de ‘Koning van de Wals’ met zijn Johan Strauss orkest eindelijk weer op het podium. Vier avonden lang in een uitverkochte Altice Arena in de Portugese hoofdstad in Lissabon.

 1. André Rieu scheldt live op Britse tv, geschrokken presentator zegt sorry
  Play
  video

  André Rieu scheldt live op Britse tv, geschrok­ken presenta­tor zegt sorry

  André Rieu (72) heeft gisteren voor hilariteit gezorgd door een scheldwoord te gebruiken tijdens een live-uitzending op de Britse tv. De muzikant noemde zijn oude pianodocent een ‘bitch’ en hoewel dat niet zo ernstig lijkt, staat het ontbijtprogramma This Morning erom bekend geen enkel lelijk woord te tolereren. De presentatoren schrokken dan ook en zeiden sorry tegen de kijkers. Op YouTube is het woord weggepiept.
 2. De verantwoordelijkheid van seksueel wangedrag bij de slachtoffers neerleggen is echt absurd!
  Podcast Zij zegt

  De verantwoor­de­lijk­heid van seksueel wangedrag bij de slachtof­fers neerleggen is echt absurd!

  In de wekelijkse podcast en column Zij zegt kijkt AD-columnist Debby Gerritsen vanuit een vrouwelijk perspectief naar het nieuws van de afgelopen week. Wat viel op? Hierover praat ze met een vast panel van vrouwelijke experts. Deze week praat Debby met Amnesty-jurist Martine Goeman over de misstanden bij The Voice of Holland, seksueel geweld en de huidige wet die slachtoffers zou moeten beschermen, maar juist het tegenovergestelde doet: victim blaming. Luister mee!