Volledig scherm
PREMIUM
Gisteren trad André Hazes voor het eerst sinds 'de affaire' met Bridget Maasland weer op. © Arie Kievit

André Hazes zegt niets over Bridget tijdens concert, maar host er ontspannen op los

Na een turbulente week voor André Hazes sloten de fans hem gisteravond, in het Brabantse Raamsdonksveer, in de armen. ,,Als jij je maar happy voelt.”

Volledig scherm
André Hazes in de volgepakte Koloszaal in Raamsdonksveer. © Arie Kievit

,,Ik denk dat ze er vanavond bij is.” Terwijl hij het zegt, scant Simon van Wilsem (63) de zaal van links naar rechts. En van onder naar boven. Bridget Maasland, de nieuwe lief van André Hazes, is nergens te bekennen. ,,Samen kunnen ze dan de klappen opvangen,” ontvouwt hij zijn theorie. Maar zijn vrouw Marijke schudt al met haar hoofd. ,,Die komt écht niet naar Raamsdonksveer. Te klein. Monique ging ook alleen naar optredens in Ahoy.”

Marijke – wit T-shirt met fotoprint van Hazes, fansjaaltje om de nek, en de vlag van Amsterdam bungelend in haar oren – was afgelopen week ‘in shock’. ,,Niet dat André en Monique uit elkaar gingen, dat wisten we al. Ze gingen nog één keertje op vakantie voor de kleine Dreetje, maar het ging gewoon niet meer. Nee, ik was in shock over Bridget. Die had ik niet zien aankomen.” Maar nu, een paar dagen later, is Marijke aan het idee gewend dat haar idool een nieuwe, nog oudere vriendin heeft. Ex-geliefde Monique Westenberg was 16 jaar ouder, vlam Bridget Maasland 20 jaar. ,,Er zijn zoveel mensen die hatelijke dingen over André zeggen. Daar kan ik niet tegen. Hij heeft niemand vermoord.”