Gwyneth Paltrow
Volledig scherm
Gwyneth Paltrow © EPA

Actrice Gwyneth Paltrow aangeklaagd voor ski-ongeluk

De Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow (46) is aangeklaagd door een arts die in 2016 gewond is geraakt tijdens een botsing met haar op de skipiste bij Park City in de Rocky Mountains. 

Het slachtoffer Terry Sanderson spande dinsdag een rechtszaak aan bij de rechtbank in Utah en eist volgens de lokale nieuwszender KUTV 3,1 miljoen dollar schadevergoeding.

Uit de rechtbankstukken blijkt dat Paltrow de controle op de ski's verloor en tegen hem aan botste, waardoor hij hersenletsel opliep en vier ribben brak. Het incident vond plaats op 26 februari 2016 op een beginnerspiste in het resort Deer Valley. Het ski-resort is ook aangeklaagd, meldt People.

Sanderson zegt dat Paltrow hem na de botsing achterliet en geen hulp heeft ingeschakeld. Hij beweert ook dat een ski-instructeur die de actrice vergezelde, ten onrechte een rapport heeft opgemaakt waarin staat dat Paltrow de crash niet heeft veroorzaakt.

Volgens een woordvoerder ziet Paltrow de rechtszaak met vertrouwen tegemoet:  ,,Deze rechtszaak is volledig ongegrond. Iedereen die de feiten leest, zal dat beseffen.”