Volledig scherm
Aart Staartjes. © ANP Kippa

Aart Staartjes: Niet bang voor de dood, wel voor beroerte

Aart Staartjes is niet bang voor de dood maar de acteur is wel bang dat hij na een beroerte invalide zou kunnen raken. Dat vertelde de 81-jarige Sesamstraat-coryfee vandaag in het programma Sterren op het doek.

,,Ik heb recent een beroerte gehad”, bekende Staartjes. ,,Sindsdien neem ik elke dag trouw mijn bloedverdunner in. De dood is wel het minste wat ik vrees. Maar dat ik invalide word, dat lijkt me erg.” Hij noemt als angstig voorbeeld Martine Bijl. ,,Ik heb nog met haar gespeeld bij Sesamstraat; één scene, het was meesterlijk. Zo leuk en zo geweldig. En korte tijd later kwam de hersenbloeding, daar is ze aan onderdoor gegaan.”

Het televisie-icoon voelt dat het einde dichterbij komt. ,,Het is eindig, dat voel ik”, vertelde Staartjes. ,,Ik voel dat ik in het laatste bedrijf zit. Als je 81 bent zoals ik, dan is de kans dat je 91 wordt bijzonder klein. Maar ik ben niet bang voor de dood, al weet ik niet wat ik moet verwachten. Het is niet erg als het afgelopen is.”

In het programma koos Staartjes voor het portret dat de Dordtse Kim van den Enden (29) van hem schilderde. De drie portretten verschilden onderling enorm. Maar het werk van Kim van den Enden vond Staartjes uiteindelijk toch het mooist.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.