Volledig scherm
ASAP Rocky © AFP

A$AP Rocky na vrijlating weer op het podium, Lowlands bezig met plan B

Rapper A$AP Rocky schittert op het affiche van Real Street Festival komende zondag in Anaheim, Californië. De organisatie van het festival heeft aan onder meer Billboard bevestigd dat de rapper, die net is vrijgelaten uit de gevangenis in Zweden ook daadwerkelijk gaat optreden.

Tegen de Amerikaanse rapper loopt in Zweden een rechtszaak wegens mishandeling. Hij mag van de rechter de uitspraak, die gepland staat op 14 augustus, in vrijheid afwachten. Tegen hem is zes maanden cel geëist.

De rapper staat ook vooralsnog op het programma als een van de hoofdacts van Lowlands op zondag 18 augustus. Vooralsnog heeft het festival in Biddinghuizen nog niets gehoord van het management.

,,We hebben nog niet gehoord dat de show wordt gecanceld. We wachten het af”, zei een woordvoerder gisteren tegen BuzzE. Wel zijn ze al bezig met een plan B. De zegsman wilde echter niets zeggen over de mogelijke vervanger van de Amerikaanse rapper. De organisatie is wel optimistisch dat als A$AP Rocky niet kan komen er gewoon een andere goede act het podium beklimt.

De Amerikaan wordt verdacht van mishandeling bij een vechtpartij in Stockholm op 30 juni. De rapper, die ruim een maand in de cel zat in Zweden, beweert uit zelfverdediging te hebben gehandeld.