538-dj Sander Lantinga meldt zich met succes ziek bij bedrijf waar hij helemaal niet werkt

VIDEORadio 538-dj Sander Lantinga (42) is erin geslaagd zich ziek te melden bij een bedrijf waar hij helemaal niet werkt. Lantinga belde tijdens de uitzending met een landelijke verzuimdienst waar hij als Blokker-medewerker Rodney van de Nattekaas meldde ‘doodziek en vreselijk misselijk’ te zijn geworden van een mosselmaaltijd. Het dienstbare personeelslid had niets in de gaten, wenste ‘Van de Nattekaas’ beterschap en beloofde zijn fysieke conditie bij te schrijven in het bestand. 

Robert van de verzuimdienst kreeg, toen hij Lantinga aan de lijn kreeg, direct in geuren en kleuren met toepasselijke geluidseffecten alle ranzige details van zijn ziekte te horen. Zo maakte de radiomaker overgeef- en boergeluiden waardoor medewerker Robert zich niet uit het veld liet slaan. Sterker nog: de man bood ‘Van de Nattekaas’ vooral een uiterst vriendelijk en luisterend oor. ,,Ik raad u echt aan het even rustiger aan te doen. Zo te horen gaat het inderdaad niet best...”

Toen Robert de dj/Blokker-medewerker naar zijn geboortedatum vroeg en hij die ook gaf, ging er nog geen belletje rinkelen bij de begripvolle verzuimdienst. ,,U komt niet in ons bestand voor”, aldus Robert. Lantinga: ,,Dat kan kloppen, want ik werk er pas dertien dagen.” Robert: ,,Oh, dan is dat kennelijk nog niet doorgegeven en maken we dat in orde voor u. Zoiets komt wel vaker voor.” In het gesprek, dat te zien en te horen is op de site van Radio 538, stelt Robert ook nog dat de patiënt naar een arts moet ‘als de klachten over 48 uur nog steeds aanhouden’. 

Terwijl de collega's van Lantinga in de studio zo ongeveer in een deuk liggen van het lachen, blijft ‘Van de Nattekaas’ in zijn rol. ,,Mijn vriendin Melissa en ik hadden de maaltijd met zeevruchten zoals mosselen, kokkels en scheermessen, gepland om ons 5-jarige samenzijn te vieren.” Robert: ,,Heel vervelend dat dat zo is afgelopen.” Ook toen Lantinga voorzichtig meldde ‘in zijn proeftijd te zitten waarin ziekte lastig kon zijn’, bleef Robert hem netjes te woord staan. Lantinga, nadat hij had opgehangen: ,,Het is me gewoon gelukt me ziek te melden bij een bedrijf waar ik helemaal niet werk.”

In de slotfase van de hilarische conversatie geeft Lantinga dan toch zijn ware identiteit prijs. Als Robert dat hoort blijft hij opvallend rustig. ,,Ik dacht al! Wat een vreemde ziekmelding.” Bij welke firma de man werkt, is onbekend. 

Altijd als eerste het laatste shownieuws? Download onze app:

Volledig scherm
538-dj Sander Lantinga. © ANP Kippa