Volledig scherm
Doiminique Bloodworth (midden) viert haar doelpunt tegen Kameroen (de 2-1). © EPA

2,2 miljoen mensen zien Leeuwinnen winnen van Kameroen

De Nederlandse voetbalsters hebben gistermiddag meer kijkers getrokken met hun optreden bij het WK in Frankrijk. In totaal stemden volgens Stichting KijkOnderzoek 2.260.000 mensen af op het duel met Kameroen, dat Oranje met 3-1 won.

De openingswedstrijd van de leeuwinnen tegen Nieuw-Zeeland werd dinsdagmiddag nog door 1,6 miljoen mensen bekeken. Toen wonnen de Leeuwinnen met 1-0. Door hun tweede zege zijn de vrouwen al zeker van de achtste finales van het WK. Donderdag volgt de wedstrijd tegen Canada, die gaat om de groepswinst in Groep E

Het duel van de Nederlandse vrouwen was gisteren met afstand het best bekeken programma van de dag. Het NOS Journaal van 20.00 uur eindigde als tweede met 1.542.000 kijkers, voor Studio Sport met 1.334.000.

Hidde van Warmerdam, Diana Kuip en Daniël Dwarswaard volgen de Leeuwinnen op de voet gedurende het WK vrouwenvoetbal. Ze houden u op de hoogte van de belangrijkste zaken in de serie La Panenka. Bekijk hier de laatste video: 

Volledig scherm
De Leeuwinnen vierden de winst op Kameroen met het publiek. © AP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© VI Images
Volledig scherm
© REUTERS
  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.