Volledig scherm
© RTL

1,7 miljoen kijkers The Voice staan voor raadsel: broek verandert ineens van kleur

UpdateDe deelname van de 29-jarige Jantien Volgers aan de populaire talentenjacht The Voice of Holland is veel kijkers niet ontgaan. Niet haar auditie is het gesprek van de dag op sociale media, maar de kleur van haar broek roept veel vraagtekens op. Hier moet sprake zijn van een Mindf*ck, menen kijkers.

1,7 miljoen mensen zagen hoe de flared broek van de Amsterdamse Jantien tijdens haar voorstelrondje maar liefst vijf keer van kleur verschoot. Terwijl ze arm in arm met haar vriend en twee vriendinnen naast zich door de gang van Studio 22 wandelde, ging haar broek van felroze, naar groen, naar blauw, naar geel en vervolgens terug naar de originele kleur. 

Het team van RTL bekent dat het om een trucje van het montageteam gaat. ,,We bekennen kleur’’, reageert een woordvoerder van RTL 4. ,,Net als iedereen zijn wij ook in de ban van deze broek (en eigenlijk doen we het ook wel een beetje in onze broek van het lachen)’’, laat hij met een knipoog weten.

Met haar felroze broek, gecombineerd met een zwarte top en zwarte riem, veroverde Jantien - die haar geld verdient als etaleur in een Haarlems warenhuis - een plek in het team van rockchick Anouk. Jantiens versie van Marco Borsato's Zeg me wie je ziet was goed genoeg voor de battles.

The Voice of Holland noteerde gisteren minder kijkers dan vorige week. Toen keken ruim 2 miljoen mensen naar de blind auditions. Het best bekeken programma van de vrijdag was het NOS Journaal van 20.00 uur. De kijkcijfer top 5 wordt compleet gemaakt door 2 voor 12 (1,2 miljoen), De Wereld Draait Door (1,1 miljoen) en het NOS Journaal van 18.00 uur. 

Volledig scherm
Jantien koos voor team Anouk © RTL