Volledig scherm
De Mode Parade vorig jaar. Modetrends voor het hele gezin trekken door het centrum van de stad © Marieke Mandemaker

Zwieren over de rode loper dwars door monumentaal Zierikzee

ZIERIKZEE - Zevenhonderdvijftig meter rode loper en dik 50 mannequins. Voor de tweede keer wordt zaterdag de grote Mode Parade in Zierikzee gehouden. Met een catwalk dwars door het centrum van de monumentale stad.

Dik 30 winkels, allemaal hebben ze iets met mode, doen mee. Van opticien tot drogist en van schoenen- tot kledingwinkel, sportzaak en Hema. Een organisatie van jewelste, maar wel één die vorig jaar voor een grote klapper zorgde. ,,Het was een enorm succes. Mensen vonden het heel erg leuk en vernieuwend", zegt Ellen van Velthoven van Kompassen. Ze is bedenker van het modefestijn.  

Leuk om te laten zien wat ondernemers in Zierikzee allemaal te bieden hebben op modegebied voor het hele gezin, motiveert Van Velthoven het initiatief. Het publiek krijgt een gratis spektakel gepresenteerd. ,,Ik heb zelf altijd gezegd: ik wil iets doen voor Zierikzee.” 

Feestje bouwen

De Mode Parade laat daarnaast zien hoe Zierikzeese ondernemers samen een feestje kunnen bouwen. ,,Er wordt altijd gezegd, en dat vind ik weleens jammer, dat het alleen maar haat en nijd is tussen de ondernemers in Zierikzee. Ik ben het daar hélemaal niet mee eens. Natuurlijk mopper ik weleens op een collega en de collega's vast ook op mij, maar ik ben heel blij dat ik in Zierikzee zit. Er wordt vaak gezegd: die ondernemers gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Maar ik vind dat echt niet waar. Ik kan er alleen maar positief over spreken. Ik vind het hier oprecht leuk.”  

Bovendien is er in de stad op modegebied voor elk wat wils te vinden. De Mode Parade begint om 13.00 uur. De tweede ronde over de loper is om om 14.30 uur.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement