Zwemjuf Joan Luijendijk oefent met Lemmy en Inge. Deze foto is gemaakt toen de coronamaatregelen nog niet van kracht waren en er nog gewoon zwemles werd gegeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwemjuf Joan Luijendijk oefent met Lemmy en Inge. Deze foto is gemaakt toen de coronamaatregelen nog niet van kracht waren en er nog gewoon zwemles werd gegeven. © Marieke Mandemaker

Zwemjuf Joan wist het al vroeg: ‘Als ik later groot ben, ga ik met kinderen werken’

Ik werk op Schouwen-DuivelandZIERIKZEE - Al heel veel kinderen hebben ooit hun zwemdiploma gehaald bij Joan Luijendijk. Met kinderen en jongeren werken vindt ze het leukste dat er is, dus is ze naast zweminstructeur ook coach voor die doelgroep. 

Al sinds de lagere school wilde Joan ‘later als ze groot was’ met kinderen werken. ,,Het past bij me. Ik vind het de leukste doelgroep die er is. Mijn man en ik kunnen geen kinderen krijgen. Dat hebben we inmiddels wel verwerkt, hoor. Misschien is het daardoor wel dat ik in mijn werk zo goed met kinderen en jongeren om kan gaan.” 

Joan was voorheen manager sport en spel bij Roompot en rolde daar in het zwemonderwijs, ze gaf vervolgens les op diverse locaties in Zeeland en daarbuiten. Waaronder ook bij Onderdak in Zierikzee. Zo’n twaalf jaar geleden begon ze voor zichzelf. ,,Ik was tijdens mijn werk in Zierikzee al bezig met opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Vervolgens heb ik daar ontslag genomen en ben toen mijn praktijk begonnen. Omdat ik het zwemles geven miste, ben ik later ook met mijn zwemschool Blije Kinderen gestart.”

  1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
    PREMIUM
    update: met video

    Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

    SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”