Volledig scherm
Juan Carlos Cordero zet een tattoo op het been van Agnieszka Lochert. © Dirk Jan Gjeltema

Zuid-Amerikaan zet realistische tatoeages in Zierikzee

ZIERIKZEE - De Tattoostudio in Zierikzee had afgelopen weekend een speciale gast-tatoeëerder uit Zuid-Amerika. Agnieszka Lochert ging bij tatoeagekunstenaar Juan Carlos Cordero onder de naald, maar een praatje zat er niet in; hij spreekt alleen Spaans.

Uiterst gefocust tekent Juan Carlos Cordero met de inktnaald in het bovenbeen van de vrouw die voor hem op een tattoo tafel ligt. Op de achtergrond gonst wat muziek, maar verder is het op het gezoem van de naald na vrijwel stil in de Tattoostudio in Zierikzee.

De 35-jarige Agnieszka Lochert ligt al bijna vier uur zo stil mogelijk voor de tatoeëerder en ze heeft nog een aantal uren te gaan voordat het kunstwerk op haar been is afgerond. ,,Het is jammer dat ik geen praatje met hem kan maken. Hij spreekt namelijk alleen maar Spaans", vertelt de Zierikzeese. Terwijl Cordero de naald even opzij legt om een slokje water te nemen, gaat Lochert snel een beetje verzitten. Ze kijkt achterom naar de geprinte tekening van het portret dat ze op haar been laat zetten. 

Geen toeval

,,Dit is mijn vijfde tatoeage. De andere vier hadden allemaal een betekenis, maar dit is de eerste die geen reden heeft. Ik wil dit portret puur laten zetten omdat ik het een prachtige afbeelding vind. Ik kwam dit plaatje toevallig een keer tegen en ik heb het nu al twee jaar op papier liggen met de gedachte er een tattoo van te laten zetten. Alleen wilde ik die niet zomaar door iemand laten zetten. Net toen ik weer eens een keer naar het portret keek, kwam er op Facebook een bericht voorbij dat Cordero naar Zierikzee zou komen. Ik kende hem nog niet, maar ik ging zijn werk bekijken en ik wist toen meteen dat dit geen toeval was; hij moest deze tattoo gaan zetten."

Realistisch

Wie eerdere werken van de in Venezuela geboren tatoeëerder bekijkt, snapt meteen waarom de keus van Lochert snel was gemaakt; De tatoeagekunst van Cordero ziet er uitermate realistisch uit. Inmiddels toert de Zuid-Amerikaan al een paar maanden door Nederland. Hoewel hij geen woord Engels of Nederlands spreekt, lukt het hem toch om steeds een plekje in een andere tattoostudio's te vinden. Zo tatoeëerde hij onder andere al vanuit studio's in Rotterdam, Dordrecht en Leeuwarden. Inmiddels begint hij hier steeds meer een naam op te bouwen vanwege zijn realistische werk en willen sommige mensen speciaal een afspraak met hem om hun tatoeage te laten zetten. Het portret van Lochert is de eerste en enige tattoo die hij tijdens zijn eerste dag in Zierikzee zet, maar hij blijft nog een dag. ,,En misschien kunnen we hem daarna nog eens uitnodigen. Hij blijft namelijk nog drie maanden in Nederland", aldus Johan van Mourik van Tattoostudio Zierikzee.