Frans van der Meij geeft gratis massages aan mensen uit de zorg én supermarktpersoneel. Puur om deze hardwerkende mensen in coronatijd een hart onder de riem te steken.
Volledig scherm
Frans van der Meij geeft gratis massages aan mensen uit de zorg én supermarktpersoneel. Puur om deze hardwerkende mensen in coronatijd een hart onder de riem te steken. © Marieke Mandemaker

Zorgpersoneel en supermarktmedewerkers kunnen ‘eventjes plat’ op de massagetafel

DREISCHOR - Even ontspannen. Voor mensen in de zorg is dat in coronatijd vaak lastig. En ook het supermarktpersoneel loopt de benen onder het lijf vandaan. Daar hebben vier masseurs en masseuses op Schouwen-Duiveland iets op gevonden. Ze gaan gratis massages geven, zodat deze hardwerkende mensen écht even kunnen ontspannen. ,,Op deze manier willen wij hen een hart onder de riem steken.”

Het idee komt van Frans van der Meij. Hij runt een massagepraktijk in Dreischor en wil zijn waardering uitspreken aan ‘mensen die inmiddels twee maanden in de frontlinie staan’. Van der Meij deelde zijn idee met Ilse Verwijs van de Massagekamer uit Zonnemaire, Ilonka de Vlaam van sportmassage Zierikzee en masseur Marcel de Heier uit Dreischor. ,,Nu de omstandigheden het weer toelaten willen wij graag iets terugdoen, zodat ze de stress en zorgen van afgelopen weken een beetje kwijt kunnen raken”, vertelt Van der Meij. 

125 is geen probleem

Afgelopen week is hij bij zorginstellingen en supermarkten gestart met het uitdelen van tegoedbonnen. Inmiddels heeft hij er 50 uitgedeeld aan leidinggevenden en bedrijfsleiders. Met de vraag ze te verdelen onder het personeel. ,,Bij een van de supermarkten kreeg ik de opmerking: maar hier werkt 125 man. Dat is geen probleem. Als er meer vraag is, dan is een belletje genoeg”, zegt Van der Meij. Wie een bon heeft ontvangen kan deze verzilveren bij één van de vier masseurs. De bonnen blijven een aantal maanden geldig. 

,,Eventjes een uurtje plat, helemaal niets aan je hoofd, dat doet veel mensen goed”, zegt Van der Meij. Wie iemand in het zonnetje wil zetten kan contact opnemen via 06-53327370.