Volledig scherm
De Kijkuitsedijk bij Zonnemaire. © google streetview

Zorgeloos herstellen en recreëren in Schouwse polder

ZONNEMAIRE - De bouw van zeventien zorg-recreatiewoningen aan de Kijkuitsedijk bij Zonnemaire doet volgens burgemeester en wethouders geen afbreuk aan het open karakter van het polderlandschap.  De rust en ruimte blijft nagenoeg gelijk. ,,Dit is namelijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van de aanvragers: zorg en recreatie aanbieden in een landelijke en rustige omgeving", aldus het college. 

Tegen het plan van Residence Oud-Bommenede zijn door omwonenden twee zienswijzen ingediend bij de gemeente Schouwen-Duiveland. B en W zien inhoudelijk geen reden mee te gaan in hun argumenten tegen het bouwplan en vragen nu ook de raad in te stemmen met het initiatief.  

Brenda Voet wil in het verlengde van haar huidige mini-camping en revalidatiepraktijk mensen die herstellende zijn van een operatie een 'zorgeloze vakantie bieden'.  Daarnaast biedt de Residence straks ook ruimte aan gasten met een specifieke zorgvraag. Die doelgroep kan in de reguliere parken niet terecht, signaleert Voet. De chalets worden ingericht met alle noodzakelijke hulpmiddelen. 

Volgens het college draagt de ontwikkeling bij aan de kwaliteit van de omgeving en voldoet het ontwerp aan alle eisen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement