Volledig scherm
Sopraan Liesbeth Franken van Kaleidoscope. © Henk Franken

Zomerconcerten Renesse: Kaleidoscope trapt af

RENESSE - In de Jacobuskerk in Renesse worden tot 29 augustus zomerconcerten gehouden op donderdagavonden. Het vierkoppige zanggezelschap Kaleidoscope trapt vanavond af. 

,,Wij brengen met weinig middelen veel verschillende soorten muziek”, vertelt zangeres Liesbeth Franken uit Zierikzee. ,,Franse chansons, Ierse hymns, Amerikaanse folksongs, gospel, maar ook Jiddische en Sefardische liederen. We zijn met twee zangeressen en twee zangers, die ook gitaar spelen.” Het thema van het zomerconcert in Renesse is ‘Forever young’, naar een nummer van Bob Dylan. ,,Dat thema verbindt alle liederen aan elkaar, ze hebben allemaal iets te maken met verandering. Op zowel maatschappelijk als persoonlijk vlak. Naarmate je ouder wordt, zie je namelijk veel dingen om je heen gebeuren. Het is de kunst om dan toch met liefde en belangstelling naar elkaar te blijven kijken.” 

Liesbeth Franken studeerde zang aan het conservatorium, maar maakte er nooit haar beroep van. Wel heeft ze altijd gezongen in haar vrije tijd. ,,Kaleidoscope bestaat inmiddels alweer tien jaar”, vertelt ze. ,,We hebben niet altijd dezelfde samenstelling gehad, maar zangeres Donna Oostdijk en ik vullen elkaar erg goed aan. Zij is oorspronkelijk Amerikaanse, maar is in Nederland blijven hangen toen ze hier optrad met haar band.” 

Liesbeth is enthousiast over de zomerconcerten die al jaren in de Jacobuskerk in Renesse gehouden worden en waar ze zelf al meermaals deel van uit maakte. ,,Het programma is altijd erg breed en alles wordt geregeld door vrijwilligers.” Nummers die tijdens haar eigen optreden voorbijkomen, zijn onder andere ‘Turn! Turn! Turn!’ van Pete Seeger en ‘Everything Changes’ van singer-songwriter Heather Nova. ,,We eindigen met ‘Lean on me’ van Bill Withers”, zegt ze. ,,Een echte meezinger. Mensen komen na afloop altijd enthousiast naar ons toe, omdat we zo herkenbaar, maar toch zo eigen zijn.” 

Vanavond, Jacobuskerk Renesse, 20.00 uur, gratis toegang.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement