Volledig scherm
Kim Bolier (rechts) heeft haar moeder (midden) en nicht (links) opgemaakt voor de spooktocht van SMWO Schouwen-Duiveland. © Marieke Mandemakers

Zombies laten Zierikzee sidderen

ZIERIKZEE - Kim Bolier (17) maakt vrijdagavond zichzelf, haar ouders en nicht op voor de spooktocht van SMWO Schouwen-Duiveland.

Of nou ja, opmaken, je kunt het beter grimeren noemen. Zelf was ze een killerfee, haar nicht werd een zombie-hunter, haar moeder Eline Bolier een zombie en haar vader, die achter de bar staat op het Halloweenfeest, kreeg een bierblik in zijn hoofd. Alsof het niets is... En dat allemaal om alle deelnemers aan alle Halloweenactiviteiten in Zierikzee de stuipen op het lijf te jagen.

Het is de tweede keer dat ze griezels klaarstoomt voor de Halloweenjacht van SMWO Schouwen-Duiveland en poppodium Brogum. Wanneer deelnemers de killerfee, zombie of één van de andere de engerds te griezelig vinden, moeten ze 'stop' roepen, legt jongenwerker Souliman Abali van SMWO uit. "Vooral voor de kleinsten is het heel belangrijk dat we een stopwoord hebben", vertelt hij. Ook hebben SMWO en Brogum met de engerds afgesproken dat er geen horrorclowns mee mogen doen aan de activiteiten, vanwege de recente commotie over clowns die op straat mensen aan het schrikken brachten.