Volledig scherm
PREMIUM
De aardappeloogst van Leo Dalebout op zijn perceel bij Noordgouwe bleef door de droogte afgelopen zomer ondermaats. Hij heeft geen zoet water in de buurt om zijn akkers te beregenen. Naast Dalebout voorzitter Pieter de Ruijter (l) van Agrarisch Schouwen-Duiveland en burgemeester Gerard Rabelink. © PZC

Zoektocht naar zoet water voor landbouw Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland onderzoekt verschillende methodes om de aanvoer van zoet water voor de landbouw te verbeteren. Dat moet een antwoord geven op langere periodes van droogte, zoals afgelopen zomer, en verzilting van akkers tegen gaan.

Twintig agrariërs, verspreid over het eiland, doen mee aan het proefproject Natuurlijk Zoet. De komende twee jaar bemonsteren ze het zoutgehalte van sloten en watergangen in hun omgeving. Zo ontstaat beter inzicht in welke sloot zoet of zout is en ook blijft gedurende die periode. ,,Als je dat goed in beeld hebt, kan je iets doen met waterstromen om de zoetwaterkwaliteit te verbeteren en het zo geschikt te maken voor de landbouw", aldus wethouder Cees van den Bos.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement