Een menselijk lint over de Middenplaat als actie tegen Brouwerseiland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een menselijk lint over de Middenplaat als actie tegen Brouwerseiland. © Marieke Mandemaker

ZMf verwacht dat Brouwerseiland er niet meer komt

BROUWERSDAM - Grote vreugde bij de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) over de uitspraak van de Raad van State (RvS) over Brouwerseiland. De Raad van State vernietigt bestemmingsplan, omgevingsvergunning en natuurvergunning van het plan voor een luxe vakantiepark op dertien kunstmatige eilanden in de Grevelingen. Daarmee is Brouwerseiland van de baan, verwacht Robbert Trompetter van ZMf.

0 reacties

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Minstens 16 kerken met sluiting bedreigd: ‘Het is belangrijk dat er goede keuzes worden gemaakt’
  PREMIUM

  Minstens 16 kerken met sluiting bedreigd: ‘Het is belangrijk dat er goede keuzes worden gemaakt’

  Het stikt van de kerkgebouwen op Schouwen-Duiveland, maar de toekomst ervan is onzeker. 37 kerken zijn op dit moment nog religieus in gebruik. Die functie dreigt binnen nu en vijftien jaar bij zeker 16 van deze gebouwen te verdwijnen. Het behoud van alle kerkgebouwen is geen noodzaak, zegt Jan van de Voorde van Erfgoed Zeeland. ,,Maar het is wel belangrijk dat er goede keuzes worden gemaakt.”